Jongensnaam: Kyano

Alles over de naam Kyano

De jongensnaam Kyano staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 486 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 32 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lang verwacht kind, Koele wind in de bergen.

Herkomst en betekenis van de naam Kyano

Kyaano is een jongensnaam. De oorsprong ervan is niet helemaal zeker. Wat zeker is, is dat de naam Kyano betrekkelijk nieuw is. Ouders ontdekten de naam en gaven hem aan hun zoon in de afgelopen 15 jaar. Mogelijk is Kyano afgeleid van Kyan, een Ierse jongensnaam die “langverwacht kind” betekent. De naam Kyano werd ten minste populair sinds de release van de films Matrix I, II en III met Keanu Reeves in de hoofdrol. Reeves’ voornaam betekent ‘koele bries over de bergen’ in het Hawaïaans. Haar vader komt uit Hawaï en haar moeder is Brits, en zij ontmoetten elkaar toen zij beiden in Libanon werkten.
Wereldwijd wordt de naam Kyano het meest gegeven door Belgische ouders; de tweede plaats is voor Nederland, evenals de naam Keano, die ook door Belgische ouders wordt gegeven.

Opbouw van de naam Kyano

De naam Kyano bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Kyano is Iers. Andere namen die lijken op Kyano zijn .

Spelling van de naam Kyano

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
Y Yokohama
A Amsterdam
N New York
O Oslo

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
Y Ypsilon
A Anna
N Nico
O Otto

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
Y Yankee
A Alfa
N November
O Oscar