Jongensnaam: Lennon

Alles over de naam Lennon

De jongensnaam Lennon staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 259 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 67 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Geliefde, Afstammeling Van Leannán.

Herkomst en betekenis van de naam Lennon

De naam Lennon is een jongens- en meisjesnaam, van Engelse en Ierse oorsprong, en betekent “geliefd”. De naam Lennon is verenigd uit het Iers Ó Leannáin (‘afstammeling van de minnaar (leannán)’) en Ó Lionáin (‘afstammeling van de merel (Lonán)’). In de Verenigde Staten en Canada zijn de namen praktisch uniseks, waarbij ongeveer de helft zonennamen zijn en de andere helft dochtersnamen. In het Verenigd Koninkrijk zijn de namen bijna uitsluitend jongensnamen. In Nederland, België en Denemarken is het ook altijd een jongensnaam. In Argentinië is het altijd de naam van een dochter. Lennon is ook een commune in Frankrijk en een stad in Michigan.
Een groeiend aantal ouders van beroemdheden (en andere ouders), met name in de VS, kiest Ierse namen voor hun meisjes en jongens, ter ere van muziekidolen als Hendrix, Presley, Jagger en nu Lennon, die in veel opzichten veelbetekenend zijn Lennon kreeg in 1999 de naam Liam. Gallagher en Patsy Kensit trokken de aandacht toen ze het gebruikten als de naam van hun zoon, twee jaar later gevolgd door zanger-muzikant Adam Pascal.
Meer recentelijk kan aan youtuber en ster van het populaire tv-programma Nashville, Lennon Stella, worden toegeschreven dat zij de naam populair heeft gemaakt onder meisjes. Zanger Lennon Murphy, actrice Lennon Parham en zangeres/actrice Lennon Ray Louise Stella zijn andere bekende namen. Natuurlijk, de voornaam Lennon komt van de achternaam Lennon. Er zijn veel dragers van deze achternaam bekend, maar slechts één is het bekendst – John Lennon.
Lennon “Lennie”/”Len” Walker is een van de hoofdpersonen in Jandy Nelson’s The Sky is Everywhere.

Opbouw van de naam Lennon

De naam Lennon bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Lennon is Iers. Andere namen die lijken op Lennon zijn .

Spelling van de naam Lennon

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
E Edison
N New York
N New York
O Oslo
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
E Eduard
N Nico
N Nico
O Otto
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
E Echo
N November
N November
O Oscar
N November