Jongensnaam: Max

Alles over de naam Max

De jongensnaam Max staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 20 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 450 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Grootste (afgeleid van ‘Maximus’).

Herkomst en betekenis van de naam Max

Max is een populaire jongensnaam. De naam Max is een Latijnse naam die “grootste” betekent.
Max is afgeleid van de Latijnse naam Maximiliaan, van de Romeinse achternaam Maximus. Maximus was lange tijd een eretitel voor succesvolle militaire leiders. Max is een internationaal gebruikte naam. Ook de naam Max, een personage uit de kinderliteratuurklassieker Where the Crocodiles Are, heeft invloed gehad op babynamen.
Max is ook lange tijd een populaire ‘sterren baby’ naam geweest, met zonen zoals Christina Aguilera, Cynthia Nixon en Charlie Sheen die Max heten. Andere beroemdheden, zoals Jennifer Lopez en Marc Anthony, zijn aan de bijnaam Max gekomen door meer formele namen op hun geboorteakte te vermelden, zoals Maximilian, Maxwell en Maxfield. Skater Scott Hamilton heeft de naam van zijn zoon Maxx gespeld en er zijn eigen draai aan gegeven.
Naamvarianten zijn onder meer Maxim, Maxima, Maximiliaan, Maximus, Maxime en Maxine; de bekendste in Nederland is natuurlijk Max Verstappen. De naam Max is ook bekend bij schrijvers en filmregisseurs. Max Keller is bijvoorbeeld de hoofdpersoon van Scarlett Avery’s Undeniable Fascination en Maurice Sendak’s Where the Wild Things Are, en Max de N. Max is natuurlijk de hoofdpersoon van de Mad Max-filmreeks (1-4). En Max Blum is een personage in de ‘Happy Endings’ serie. Tot slot: wist u dat Max ook een Nederlands automerk was? En dat Max een Brits, Duits en Frans motormerk was (niet hetzelfde).

Opbouw van de naam Max

De naam Max bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Max is Latijn. Andere namen die lijken op Max zijn .

Spelling van de naam Max

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
A Amsterdam
X Xantippe

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
A Anna
X Xantippe

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
A Alfa
X X-ray