Jongensnaam: Otis

Alles over de naam Otis

De jongensnaam Otis staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 41 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 308 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zoon van Ote, Erfgoed.

Herkomst en betekenis van de naam Otis

Otis is een sympathieke jongensnaam. Otis wordt meestal in het Engels gebruikt en is Germaans van oorsprong. Otis is afgeleid van Ode, dat een samentrekking met één stam is van Germaanse namen die beginnen met “ôd”. Dit betekent ‘erfgoed’. In de Middeleeuwen waren verschillende vormen van deze naam, b.v. Otto, zeer populair. Otis betekent ook “zoon van Otto”. De voornaam is afgeleid van een familienaam die “zoon van Otto” betekent, waarbij Otto een middeleeuwse vorm van Otto is.
De naam Oats, Engels Odis, Otes, Otess, Otise en Ottes, is een afgeleide van Otis.
Spellingsvarianten Ottis (Engels) en Otys (Engels) zijn andere vormen van de naam.
De naam Otis wint snel aan populariteit onder ouders in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar daalt in populariteit in de Verenigde Staten. In de VS wordt het soms genoemd naar James Otis (1725-1783), een revolutionair politicus die campagne voerde voor de rechten van de Amerikanen. Met name de invloedrijke soulzanger Otis Redding (1941-1967, Sitting on the Dock of the Bay) is bij naam bekend. Andere Otis-feiten: wist u dat er in Nederland een rockband bestaat die Otis heet? En dat er drie steden in de VS zijn (Colorado, Kansas en Louisiana) die Otis heten?

Opbouw van de naam Otis

De naam Otis bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Otis is Engels. Andere namen die lijken op Otis zijn .

Spelling van de naam Otis

Spelling volgens het internationaal alfabet

O Oslo
T Tripoli
I Italia
S Santiago

Spelling volgens het Nederlands alfabet

O Otto
T Teunis
I Izak
S Simon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

O Oscar
T Tango
I India
S Sierra