Jongensnaam: Philippe

Alles over de naam Philippe

De jongensnaam Philippe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 560 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 27 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Liefhebber Van Paarden.

Herkomst en betekenis van de naam Philippe

Philippe is een Franse jongensnaam. De naam Philippe is afgeleid van de naam Philippe. Philippe is een Griekse jongensnaam die “iemand die van paarden houdt” betekent. Het is een variant van de Griekse naam Philippos, die “iemand die van paarden houdt” betekent (philos (φίλος) = “vriend”, hippos (ĵππος) = “paard”). Het is een vrij oude Griekse naam, al gebruikt door vijf Macedonische koningen.
Filippus, een van de Twaalf Apostelen, is niet zo neutraal als Robert of Johannes, individualistischer dan Daniël of Mattheus, heeft meer historische en koninklijke connecties en is nog steeds populair bij ouders die op zoek zijn naar een solide jongensnaam.
Beroemde houders zijn de heilige Filips de Grote en Filips de Grote, vader van Alexander de Grote, en vele andere Franse en Spaanse heersers met de naam Filips.
Maar dankzij de hertog van Edinburgh heeft Philip een zekere reserve die enigszins eerlijk en kalm is.
Bijnamen zijn niet beperkt tot mid-century fills, maar omvatten ook actievere zoals Pip en Flip.
De naam wordt ook gespeld als Philippe, die consequent bijna evenveel wordt gebruikt als deze spelling, en in 2017 waren er precies evenveel baby’s van Philippe en Philippe: Fieliep, Filiep, Filip, Filipe, Philip, Fliep, Flip, Flippe, Fluppe, Philiep, Phillippe, Philippus en een enorm aantal andere variaties.
In de moderne tijd zijn onder meer schrijver Ross, wijlen acteur Philip Seymour Hoffman, architect Johnson en componist Glass naamgenoten van Philip. Model Eva Herzigova noemde haar baby Philip. De beroemdste drager van de naam Philippe die we kennen is waarschijnlijk Philippe Leopold Louis Marie, koning van België. Philippe van Gascogne is een personage in Vicomte de Brasilonne (van Alexandre Dumas), gebaseerd op de legende van de “Man met het ijzeren masker” De naam Philippe komt ook voor als familienaam. Bijvoorbeeld, Nelson Philippe is een Franse autocoureur. Philippe is ook het paard in de Disneyfilm Beauty and the Beast.

Opbouw van de naam Philippe

De naam Philippe bestaat uit 8 letters. De oorsprong van Philippe is Frans. Andere namen die lijken op Philippe zijn .

Spelling van de naam Philippe

Spelling volgens het internationaal alfabet

P Paris
H Havanna
I Italia
L Liverpool
I Italia
P Paris
P Paris
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

P Pieter
H Hendrik
I Izak
L Lodewijk
I Izak
P Pieter
P Pieter
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

P Papa
H Hotel
I India
L Lima
I India
P Papa
P Papa
E Echo