Jongensnaam: Roan

Alles over de naam Roan

De jongensnaam Roan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 85 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 201 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Kleine Rode, Lijsterbes.

Herkomst en betekenis van de naam Roan

Roan is een naam van Keltische oorsprong; de naam Roan is een versie van de naam Rowan, wat “kleine roodharige” betekent. De Keltische (Gaelic) naam Roan is afgeleid van de achternaam Ruadhán, wat “roodharige” betekent. Deze charmante naam werd gegeven aan een baby met rode haren, een voorouderlijke eigenschap die veel voorkwam in Ierland, Schotland en Engeland. Of men nu de Gaelische tradities volgt of de gelaatstrekken van de baby in ere houdt, de naam Roan is een prima keuze; Rowan is de populairste spelling (voor zowel jongens als meisjes), gevolgd door Rowen, met Rohan en Rohen.
De populariteit van de naam Roan is in Nederland de laatste twee decennia sterk toegenomen. In feite is de naam Roan wereldwijd de meest voorkomende naam die door ouders wordt gegeven. Nederland! En in Nederland wordt deze naam alleen aan jongens gegeven. In Nederland bestaan de spellingen Roàn , Roán , Róan en Roän. Deze naam werd gekozen door Sharon Stone voor één van haar drie jonge zonen (Roan Joseph Bronstein), maar is ook gebruikt door de zoon van regisseur Sean Cassidy, Roan Howard Cassidy (2006) en de zoon van actrice Erin Chambers en Carson McKay, Roán McKay ( De naam is populair bij meer BA’s (Famous Americans), waaronder 2016. Roan Carneiro is een beroemde bokser in de vechtsport. Lorne Fell is een fictief personage uit het uitgebreide universum van Star Wars. Eenkleurig is een van de vachtkleuren van paarden, met een mengeling van wit en zwart haar op het lichaam, terwijl het hoofd, de onderbenen, de manen en de staart meestal effen zijn.

Opbouw van de naam Roan

De naam Roan bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Roan is Keltisch. Andere namen die lijken op Roan zijn .

Spelling van de naam Roan

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
A Alfa
N November