Jongensnaam: Rowan

Alles over de naam Rowan

De jongensnaam Rowan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 262 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 66 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lijsterbes, Kleine Rode.

Herkomst en betekenis van de naam Rowan

Rowan is een geslachtsneutrale naam. In Nederland krijgen drie van de vier jongens de naam Rowan, waarbij sommige geleerden suggereren dat Rowan oorspronkelijk een meisjesnaam was, verwant aan Rowena en Rhonwen, terwijl anderen suggereren dat Rowan altijd voor beide geslachten is gebruikt. Varianten van de naam zijn Roan, Rohan, Ruadhán en Ruadh. De naam is afgeleid van de Ierse achternaam Ó Ruadháin. Het is ook een Arabische vrouwelijke naam die “rivier van het paradijs” betekent. Het is zowel een achternaam als een “natuurnaam” (het is een rode fruitboom).
Een van de bekendste is acteur Rowan Atkinson (alias Mr Bean). De naam Rowan is erg populair onder BA-ers (beroemde Amerikanen). Rowan Maida (2004) is de zoon van de zangeressen Chantal Kreviatuk en Rayne Maida. Rowan Thomas Ridge (2009) van Brad Ridge, een beroemde honkbalspeler. Rowan Dancy (2018), zoon van acteurs Claire Daines en Hugh Dancy. Sharon Stone koos ervoor om haar zoon Roan te spellen, wat roodachtig betekent, en Brooke Shields gebruikte Rowan voor haar dochter. In Nederland noemde zangeres Louise Jansen haar zoon Rowan. De spelling Rowen wordt ook steeds populairder.

Opbouw van de naam Rowan

De naam Rowan bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Rowan is Keltisch. Andere namen die lijken op Rowan zijn .

Spelling van de naam Rowan

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
W Washington
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
W Willem
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
W Whiskey
A Alfa
N November