Jongensnaam: Sef

Alles over de naam Sef

De jongensnaam Sef staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 390 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 43 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Voege Toe, Geve Vermeerdering.

Herkomst en betekenis van de naam Sef

Sef is een jongensnaam afgeleid van Jozef. Joseph is een Hebreeuwse jongensnaam die “Gods zegen, vermeerdering” betekent. De naam is bekend in de Bijbel, bijvoorbeeld in het verhaal van Jozef, die door zijn broers als slaaf naar Egypte werd verkocht. De echtgenoot van Maria, de moeder van Jezus, heette ook Jozef.

De naam Jozef verscheen al vroeg in Europa. In Duitsland bestond het al in de 8e en 9e eeuw, maar daarna is het bijna verdwenen. Toen de verering van Maria’s echtgenoot, Jozef van Nazareth, in de rooms-katholieke kerk toenam, werd zijn naam weer populair.
Joseph wordt ook gespeld als Jozef. Deze spelling met ph gaf aanleiding tot de namen Seppe, Sepp, Sep en Seb. Deze namen zijn pas onlangs populair geworden en komen tussen 500 en 2.000 keer voor. De naam Sef is populair geworden in de laatste jaren en komt momenteel ongeveer 600 keer voor. In feite komt deze naam alleen in Nederland en België voor, waarschijnlijk vanwege de voorkeur voor korte namen; de naam Zef komt niet veel voor en is ongeveer 200 keer door ouders gegeven.

Opbouw van de naam Sef

De naam Sef bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Sef is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Sef zijn .

Spelling van de naam Sef

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
E Edison
F Florida

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
E Eduard
F Ferdinand

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
E Echo
F Foxtrot