Jongensnaam: Tibbe

Alles over de naam Tibbe

De jongensnaam Tibbe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 365 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 46 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Moedig onder het volk, Schitterend onder het volk (beroemd), Volk.

Herkomst en betekenis van de naam Tibbe

Tibbe is een stoere mannennaam; de naam Tibbe is een Friese naam. Het eerste deel “ti-” is een verbastering van “Diet-“, “Dit-“, “Thiad-“, “Tiad-” en “Tid-“, een verkorte of gevlochten vorm van de tweedelige Germaanse naam.
Tied-‘, ‘Tiet-‘, enz. = ‘volk’, gewoonlijk met de connotatie ‘krijgersvolk’. = Het tweede deel “-be” geeft aan dat de naam oorspronkelijk begon met een labiale letter zoals “b”, “p” of “w”, zodat hij kan worden beschouwd als een transcriptie van een naam die met een labiale letter begon. Dan ‘-bald’ of ‘moedig’ = ‘dapper’, ‘moedig’ Dus ‘dapper onder de mensen’.
Deze Germaanse naam werd Theobaldus in het Latijn en Thibaud in het Frans: ook gedacht als: ‘. -bert’ of ‘-pert’ = ‘schitterend’.
Dus ‘de briljante onder de mensen’.Tibbe is een populaire naam bij Nederlandse en Belgische ouders. De bekende drager van deze naam is Tibbe Westerbeek (acteur). In de film Minoes maken we kennis met de hoofdpersoon Tibbe de Vries.

Opbouw van de naam Tibbe

De naam Tibbe bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Tibbe is Fries. Andere namen die lijken op Tibbe zijn .

Spelling van de naam Tibbe

Spelling volgens het internationaal alfabet

T Tripoli
I Italia
B Baltimore
B Baltimore
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

T Teunis
I Izak
B Bernard
B Bernard
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

T Tango
I India
B Bravo
B Bravo
E Echo