Jongensnaam: Twan

Alles over de naam Twan

De jongensnaam Twan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 400 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 42 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Onschatbare.

Herkomst en betekenis van de naam Twan

Twan is een Nederlandse jongensnaam. De naam Twan is, evenals vele andere namen, afgeleid van de Romeinse familienaam Antonius. De betekenis is onbekend, maar is waarschijnlijk ‘onbetaalbaar’.
De naam kwam in de christelijke wereld regelmatig in gebruik door de heilige Antonius, een Egyptische kluizenaar uit de 4e eeuw en stichter van de christelijke kloostergemeenschap. In de Middeleeuwen nam de populariteit toe door het verschijnen van de heilige Antonius van Padua, de beschermheilige van Portugal in de 13e eeuw. Het wordt vaak (maar ten onrechte) in verband gebracht met het Griekse ἄνθος (Anthos) dat “bloem” betekent, en daarom werd de h in de 17e eeuw aan deze spelling toegevoegd.
Er zijn veel heiligen met de naam Antonius, waaronder Antonius van Egypte en Antonius van Welt. In Nederlandstalige landen wordt Antonius vaak Anton of Antoon genoemd, maar ook Ton, Toine (fonetisch Twan), Tonie, Tony, T(h)eun, Theunis of Theunes, en vroeger Anthonis, Anthonie of Ook Anthonis, Anthonie of Antonie genoemd. Varianten van het Franse Antoine en het Engelse Ant(h)ony komen ook vrij veel voor in Nederland en Vlaanderen. Het Italiaanse en Spaanse Antonio en het Hongaarse Antar zijn zeldzamer.
Nederlanders met deze naam zijn onder meer Twan Huys (presentator) en Twan Scheepers (voetballer).

Opbouw van de naam Twan

De naam Twan bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Twan is Nederlands. Andere namen die lijken op Twan zijn .

Spelling van de naam Twan

Spelling volgens het internationaal alfabet

T Tripoli
W Washington
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

T Teunis
W Willem
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

T Tango
W Whiskey
A Alfa
N November