Jongensnaam: Yusuf

Alles over de naam Yusuf

De jongensnaam Yusuf staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 179 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 101 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Voege Toe, Geve Vermeerdering.

Herkomst en betekenis van de naam Yusuf

Yusuf is een van de populairste jongensnamen beginnend met een Y in Nederland en België. Yusuf (Perzisch/Arabisch: يوسف Yusuf) is een mannennaam van Arabische oorsprong en betekent “God vermeerdert (vroomheid, macht en invloed)”. De naam wordt ook gebruikt door Perzen en Turken. Het is het Arabische equivalent van de Hebreeuwse naam Joseph en de Engelse naam Joseph. De naam wordt ook gebruikt door moslims, Arabieren, Turken en Perzen van andere godsdiensten.
Er zijn vele variaties, waaronder Yousef, Yousif, Youssif, Yousuf en Yusef. Wereldwijd zijn er veel beroemde mensen met deze naam: Yusuf Abdulla is een beroemde Zuid-Afrikaanse cricketer. Yusuf Hamied is een Indiase miljonair. De beroemde zanger Cat Stevens bekeerde zich tot de Islam en draagt nu de naam Yusuf Islam. Yusuf Yazıcı is een beroemde Turkse voetballer. Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Abdullahi Yusuf Ahmed is bijvoorbeeld een voormalig president van Somalië.

Opbouw van de naam Yusuf

De naam Yusuf bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Yusuf is Arabisch. Andere namen die lijken op Yusuf zijn .

Spelling van de naam Yusuf

Spelling volgens het internationaal alfabet

Y Yokohama
U Uppsala
S Santiago
U Uppsala
F Florida

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Y Ypsilon
U Utrecht
S Simon
U Utrecht
F Ferdinand

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Y Yankee
U Uniform
S Sierra
U Uniform
F Foxtrot