Jongensnaam: Zayn

Alles over de naam Zayn

De jongensnaam Zayn staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 22 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 425 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Schoonheid, Genade, Allah is verzoenend.

Herkomst en betekenis van de naam Zayn

Zayn is een Arabische jongensnaam (Arabisch schrift زاين ). Deze naam is zeer populair bij Nederlandse ouders; Zayn is een korannaam die “schoonheid, versiering, gratie, voortreffelijkheid” betekent. De naam staat niet rechtstreeks in de Koran, maar is afgeleid van Z-Y-N, dat op tientallen plaatsen in de Koran wordt gebruikt. Zeg.” Wie kan de schoonheid verbieden die God voor Zijn schepselen heeft geschapen en het goede van de middelen van bestaan?” Zeg: “Zeg.” Zij zijn in dit leven geoorloofd voor allen die gelovig zijn geworden, en zij zullen op de Dag der Opstanding alleen voor hen zijn.” En. Geef deze boodschappen dus duidelijk weer aan hen die kennis bezitten (Koran 7:32).
En “Wij hebben alle dingen op aarde als versierselen geplaatst, opdat Wij ze kunnen beproeven om te zien wie van hen de beste daden verricht. (Koran 18:7)”
Naamvarianten zijn Zain en Zane.
Natuurlijk kennen we allemaal de knappe One Direction popster Zayn Malik. Maar wist je dat Zayn ook een mooie betekenis heeft: ‘Allah zal zich verzoenen’?

Opbouw van de naam Zayn

De naam Zayn bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Zayn is Arabisch. Andere namen die lijken op Zayn zijn .

Spelling van de naam Zayn

Spelling volgens het internationaal alfabet

Z Zürich
A Amsterdam
Y Yokohama
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Z Zaandam
A Anna
Y Ypsilon
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Z Zulu
A Alfa
Y Yankee
N November