Jongensnaam: Zion

Alles over de naam Zion

De jongensnaam Zion staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 213 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 84 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Hoogste punt, Fort, Bewaakt Land, Berg In De Buurt Van Jeruzalem.

Herkomst en betekenis van de naam Zion

Zion is een mooie uniseks naam. Deze naam wordt meestal aan jongens gegeven. In Nederland is het negen van de tien keer de naam van een zoon. Zion is een Hebreeuwse naam die “de hoogste” betekent. Het Hebreeuwse woord ציון wordt vertaald als Zion (Tzion). Het woord komt voor het eerst voor in de Bijbel in 1 Samuel 5:7.” Toch bouwde David een vesting in Sion.” In. De stad van David is de oudste nederzetting in Jeruzalem en een belangrijke archeologische vindplaats. Sion werd Jeruzalem, het Beloofde Land, en Gods woning bij het Beloofde Volk”. Zionisme” verwijst naar het herstel, de ontwikkeling en de bescherming van de Staat Israël als het nationale tehuis van het Joodse volk. Zwarte slaven in de VS namen de ideeën van het zionisme over na de Burgeroorlog. Het was het verlangen van ontheemden naar een fysiek en geestelijk veilig vaderland. In de Rastafari-beweging in Jamaica ging “Zion” staan voor het idee van een utopie, een plaats van vrede, saamhorigheid en vrijheid (voor hen, Ethiopië). Als gevolg daarvan worden veel Rasta reggae liedjes geassocieerd met Zion. Hoewel het woord Zion een geschiedenis van meer dan 2000 jaar heeft, werd het tot aan de eeuwwisseling vrij zelden als voornaam gebruikt.

Zion is de laatste jaren snel gegroeid, vooral sinds zangeres Lauryn Hill, die in 1997 werd geboren als Rohan Marley, de naam gebruikte als naam voor haar zoon en er een hit van maakte. Dwayne Wade van de Chicago Bulls noemde zijn zoon Zion in 2007. Het combineert het gemakkelijke Ryan Bryan geluid met een religieuze betekenis en gravitas. De Hebreeuwse uitspraak van de naam is “Zayon”.
In het Oude Testament werd met Zion vaak de hele stad Jeruzalem bedoeld, die het symbool werd van de joodse nationale aspiraties en de oorsprong van de term zionisme.

Opbouw van de naam Zion

De naam Zion bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Zion is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Zion zijn .

Spelling van de naam Zion

Spelling volgens het internationaal alfabet

Z Zürich
I Italia
O Oslo
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Z Zaandam
I Izak
O Otto
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Z Zulu
I India
O Oscar
N November