Meisjesnaam: Aisha

Alles over de naam Aisha

De meisjesnaam Aisha staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 429 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 32 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Levend, Voorspoedig.

Herkomst en betekenis van de naam Aisha

De naam Aisha was de naam van de derde echtgenote van Profeet Mohammed en een van de beroemdste moslimvrouwennamen, omdat zij geliefd was bij vele moslims en ook bij haar echtgenoot. Aisha was een van de vrouwen van Profeet Mohammed. Haar vaders naam was Abou Bakr. Na Khadija was zij de meest geliefde vrouw van Mohammed. Zij was goed onderlegd op vele wetenschappelijke gebieden, waaronder recht, literatuur en geneeskunde. De naam Aisha betekent “leven” of “levend” en betekent “actief”, “energiek” of “vol leven”. De naam Aisha wordt onder Oezbeken, Tadzjieken en Kazakken in verschillende varianten uitgesproken, zoals Aisha, Aicha, Oisha en Oisha. Een vorm van de naam Aishan komt voor in Azerbeidzjan.

Opbouw van de naam Aisha

De naam Aisha bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Aisha is Arabisch. Andere namen die lijken op Aisha zijn Aishah,Asha,Aysha,Ishi.

Spelling van de naam Aisha

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
I Italia
S Santiago
H Havanna
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
I Izak
S Simon
H Hendrik
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
I India
S Sierra
H Hotel
A Alfa