Meisjesnaam: Aliyah

Alles over de naam Aliyah

De meisjesnaam Aliyah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 389 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 36 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Verheven.

Herkomst en betekenis van de naam Aliyah

De naam Aliyah is van Arabische oorsprong en betekent “hemels, hooggeboren, edel”; Aliyah is een vervrouwelijkte vorm van de mannelijke naam Aali, die in het Arabisch “hoog” of “edel” betekent; Aliyah is een variatie op de naam Aaliyah. Andere variaties zijn Alia, Aleah, Aleia, Alya en Aliyya. (Deze laatste wordt soms beschouwd als de vrouwelijke vorm van Ali, een van de 99 namen van Allah in de Islam.) Aaliyah is de meest voorkomende en geprefereerde schrijfwijze van deze naam en is onlosmakelijk verbonden met de hip-hop zangeres Aaliyah, die in 2001 op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam.

Opbouw van de naam Aliyah

De naam Aliyah bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Aliyah is Arabisch. Andere namen die lijken op Aliyah zijn Alaia,Alana,Aleid,Alexa,Alice,Alida,Alina,Aline,Alisa,Alise,Alisha,Aliya,Aliyana,Alysha,Elena,Elian,Elina,Eline,Elisa,Elise,Eliza,Elize,Ellen,Elles,Ellie,Ellis,Elsje,Elske,Elvia,Elynn,Ilana,Ilona,Ilyza,Olena,Olina,Oline,Olive,Ulfah.

Spelling van de naam Aliyah

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
L Liverpool
I Italia
Y Yokohama
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
L Lodewijk
I Izak
Y Ypsilon
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
L Lima
I India
Y Yankee
A Alfa
H Hotel