Meisjesnaam: Amber

Alles over de naam Amber

De meisjesnaam Amber staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 72 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 211 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Oranjegele Kleur Van Barnsteen, Reukstof, Zonlicht.

Herkomst en betekenis van de naam Amber

Amber is een Engelse meisjesnaam, afgeleid van het Arabische woord Ambar, dat parfum of amber betekent. De naam verwijst naar een tweede betekenis. Barnsteen is gefossiliseerd naaldhars, dat soms insecten bevat. Dit maakt barnsteen tot een zeldzame edelsteen. Amber is een populaire naam in de meeste Engelssprekende landen; de naam Ambeer stond de afgelopen jaren in de top 50 van meisjesnamen in de VS, Engeland en Wales, Schotland, Ierland, België, Australië en Canada.
De naam Amber is ontstaan uit de oude gewoonte, vooral in Engelssprekende landen, om mensen te vernoemen naar juwelen en dure stoffen. Er zijn ook een aantal boeken, films en series met personages die Amber heten.

Opbouw van de naam Amber

De naam Amber bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Amber is Arabisch en Nederlands.. Andere namen die lijken op Amber zijn .

Spelling van de naam Amber

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
M Madagaskar
B Baltimore
E Edison
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
M Maria
B Bernard
E Eduard
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
M Mike
B Bravo
E Echo
R Romeo