Meisjesnaam: Bella

Alles over de naam Bella

De meisjesnaam Bella staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 233 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 62 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Mooi, God heeft gezworen, God is mijn Eed,.

Herkomst en betekenis van de naam Bella

De naam Bella is een Italiaanse meisjesnaam; de naam Bella zelf betekent “mooi”. Zelf, omdat de naam Bella vaak een afgeleide naam is, en als het dat is, heeft het een andere betekenis: Bella is vaak afgeleid als een verkorte vorm van een naam met het achtervoegsel -bella, zoals Isabella; Isabella is een variatie van Elizabeth, dus het betekent “God is mijn eed”. Bella betekent ‘mooi’. Dat komt omdat Bella, net als de naam Belle, die in het Frans “mooi” betekent, verwant is aan woorden die “mooi” betekenen in talen als het Spaans, Italiaans, Latijn, Portugees en Grieks.

Ella, Bella, Arabella – alles met ella is in de mode op dit moment, en Bella is een van de mooiste meisjesnamen die met een B beginnen. De naam is gevuld met de façade van een mooie grootmoeder uit de Oude Wereld, totdat hij wordt verbonden met Bella Swan uit Twilight.Bella werd in 2005 door de Amerikaanse auteur Stephenie Meyer gebruikt als het hoofdpersonage in de populaire Twilight-romanserie, en werd vervolgens die begin 2008 tot een filmreeks werd verfilmd.
Als u erover denkt uw dochter Bella te noemen, bedenk dan dat er veel meisjes zijn met de juiste naam, zoals Isabella, Annebella, Arabella of Sabella, die Bella worden genoemd. Er zijn ook veel namen afgeleid van Isabella en Elisabeth. Bijvoorbeeld, Belle, Beau, Ibbie, Isa, Issy, Izzy, Mabel, Mabelle, Mable en Maybelle.
In de literatuur is Bella Wilfer een centraal personage in Charles Dickens’ Our Mutual Friend.
Bella is ook een populaire naam voor kinderen van sterren en BA-ers (Famous Americans :-)).
Mark Ruffalo, Billy Bob Thornton, David Boreanaz en Eddie Murphy zijn allemaal Bella’s vaders. Een sterke feministische reputatie ligt bij Bella Abzug. Een van de huidige Bella’s is een kindacteur die popster Bella Thorne (geboren Annabella) werd.
Bella Pollen (modeontwerpster) en Bella Shagal (schrijfster) zijn ook bekend. In Nederland zijn Bella Hay, dochter van Barry Hay en zangeres, en Bella Hadid, half-Nederlands supermodel, zeer bekend.

Bella was al in gebruik in de 13e eeuw, maar verdween toen totdat het in de 18e eeuw in de mode kwam.

Opbouw van de naam Bella

De naam Bella bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Bella is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Bella zijn Bellamy,Belle,Kella.

Spelling van de naam Bella

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
E Edison
L Liverpool
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
E Echo
L Lima
L Lima
A Alfa