Meisjesnaam: Cataleya

Alles over de naam Cataleya

De meisjesnaam Cataleya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 328 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 43 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Orchidee.

Herkomst en betekenis van de naam Cataleya

Cataleya is een Spaanse meisjesnaam. De naam Cataleya betekent “Cattleya-bloem” – Cataleya is geen gewone bloemennaam – vergeet roos, lelie, madeliefje, papaver of iris. Cataleya, wat in het Spaans een groep orchideeën betekent, is fris, poëtisch en vrouwelijk – de perfecte babynaam voor een klein meisje. Het is exotisch zonder overdreven te zijn, en wordt geleverd met een verscheidenheid aan traditionele bijnamen.
Catalea is een geslacht van orchideeën, en de naam werd gebruikt voor het personage dat wordt gespeeld door Zoe Saldana in Columbiana, waardoor het beroemd werd als babynaam. Catalea, dat klinkt als een combinatie van Caitlin, Aaliyah en Leah, is een trendy keuze die zijn tijdelijke populariteit wel eens zou kunnen overtreffen. Het is een spellingswijziging van Cattleya, genoemd naar de Engelse tuinbouwer William Cattley.

Opbouw van de naam Cataleya

De naam Cataleya bestaat uit 8 letters. De oorsprong van Cataleya is Spaans. Andere namen die lijken op Cataleya zijn .

Spelling van de naam Cataleya

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
A Amsterdam
T Tripoli
A Amsterdam
L Liverpool
E Edison
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
A Anna
T Teunis
A Anna
L Lodewijk
E Eduard
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
A Alfa
T Tango
A Alfa
L Lima
E Echo
Y Yankee
A Alfa