Meisjesnaam: Chloë

Alles over de naam Chloë

De meisjesnaam Chloë staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 89 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 166 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Groen en bloeiend, Het Jonge Groen, Jonge Scheut.

Herkomst en betekenis van de naam Chloë

Cloë is een hippe, vrolijke en mooie meisjesnaam. De naam Cloë is de Franse versie van de naam Chloë, die van Griekse oorsprong is. Zo is de naam Chloë een vrouwelijke naam van Griekse oorsprong die “groen/bloem” betekent. De oorsprong van de naam wordt ook wel verklaard als “nieuwe plant, die in het voorjaar groeit” (Oudgrieks “khlóē/χλόη”). En Χλόη was een van de vele denigrerende namen voor de godin Demeter. Het epitheton ? epitheton is een onderscheidende kwalificatie of “decoratieve” beschrijving van iets of iemand. Zo was Χλόη een versierde beschrijving van de godin Demeter. De naam komt in het Nieuwe Testament al voor in 1 Korintiërs 1:11 in de context van het “huis van Chloë”, een vooraanstaande vroegchristelijke vrouw uit het Griekse Korinthe. Het was een populaire meisjesnaam in het oude Griekenland (zie de Oudgriekse roman Daphnis en Chloë) en is ook nu nog een populaire Griekse naam.
De Franse variant wordt ook wel Chloé geschreven. Verdere naamvarianten zijn Chloee , Chloeé , Chloée , Clo , Cloe , Cloë , Cloey ,
De meest voorkomende spelling is Khloe, een verwijzing naar beroemdheid Khloe Kardashian. De meest voorkomende bijnaam voor Khloe is Khlo, uitgesproken met een lange ‘o’-klank, zoals low.
De naam Chloë is zeer populair in Nederland en zeker ook in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Ierland.
Bekende Chloes zijn actrice Chloe Sevigny, actrice Chloe Grace Moretz en de Amerikaanse kunstschaatsster Chloe Katz, met alleen een ë of e. Zangers met de naam Chloe zijn Chloe Bennet, Chloe Agnew en Chloe Rose. Lattanzi, onder anderen. Atleten zijn onder andere Chloe Rogers en Chloe Sutton. Chloe Wofford is de geboortenaam van schrijfster Toni Morrison. Chloe is een Frans luxe ontwerpers merk.

Fictieve personages met de naam Chloe komen voor in de Academy Award-genomineerde film Chloe, met Marion Cotillard in de hoofdrol. Chloe komt ook voor in Sleepovers en Daphnis and Chloe. Een TV personage genaamd Chloe is verschenen in 24, Days of Our Lives, Stargate Universe en Universe
Chloe’s Closet.

Opbouw van de naam Chloë

De naam Chloë bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Chloë is Engels. Andere namen die lijken op Chloë zijn .

Spelling van de naam Chloë

Spelling volgens het internationaal alfabet

C Casablanca
H Havanna
L Liverpool
O Oslo
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

C Cornelis
H Hendrik
L Lodewijk
O Otto
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

C Charlie
H Hotel
L Lima
O Oscar
E Echo