Meisjesnaam: Defne

Alles over de naam Defne

De meisjesnaam Defne staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 429 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 32 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lieveling, Vriend, Goddelijke liefde.

Herkomst en betekenis van de naam Defne

Davina is een Hebreeuwse meisjesnaam. De betekenis van de naam Davina varieert van taal tot taal, van land tot land en cultuur, soms met dezelfde betekenis en soms met verschillende betekenissen. De naam Davina is waarschijnlijk afgeleid van de Hebreeuwse naam David met de betekenis en oorsprong”>David, wat “geliefd” betekent. Betekenis en afleiding”>Davin is wellicht ontstaan als een kruising tussen de namen David en Devin (Davina is de vrouwelijke vorm van Davin); David is, zoals gezegd, een mannennaam van Hebreeuwse oorsprong en betekent “geliefde, schat”; Devin is een naam van Gaelische oorsprong en betekent “gekoesterd”. verschillende mogelijke betekenissen (zie de Devin-pagina voor meer informatie); van David en Devin samen wordt gezegd dat ze ‘volmaakte lieveling’ of ‘goddelijke liefde’ betekenen. Ik heb echter ook gelezen (maar kan het niet bevestigen) dat Davin Scandinavische wortels heeft en “stralend, helder” betekent in verwijzing naar Finnen (d.w.z. Finse trots).
Er zijn variaties zoals Davida, Davinia en Davidina. De bekendste drager van deze naam in Nederland is waarschijnlijk zangeres en YouTube-bekendheid Davina Michel.

Opbouw van de naam Defne

De naam Defne bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Davina is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Defne zijn Davin,Devon.

Spelling van de naam Defne

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
A Amsterdam
V Valencia
I Italia
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
A Anna
V Victor
I Izak
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
A Alfa
V Victor
I India
N November
A Alfa