Meisjesnaam: Ellis

Alles over de naam Ellis

De meisjesnaam Ellis staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 455 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 30 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God is mijn Eed, De stralende, De schitterende, Fakkel.

Herkomst en betekenis van de naam Ellis

Ellie is een mooie en populaire meisjesnaam. De naam Ellie is afgeleid van verschillende namen, waaronder Elisabeth. Elisabeth is een Hebreeuwse naam die “God zwoer, God is mijn eed” betekent. Ellie is ook een Engelse meisjesnaam, afgeleid van namen als Eleonor en Eleanor. Het betekent “vlam, stralende”; Ellie is de standaardspelling, maar Elly en Elli komen af en toe ook voor als variaties. Ellie Delvaux (zangeres) en Ellie Goulding (actrice) zijn andere voorbeelden. Ellie is ook een populair personage in tv-series. Ze is te zien in de tekenfilms Up en The West Wing, en in de film Ice Age: The Meltdown als een wolharige mammoet.

Opbouw van de naam Ellis

De naam Ellis bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Ellie is Engels. Andere namen die lijken op Ellis zijn Alba,Alex,Alia,Alie,Alma,Alya,Alys,Elay,Elif,Elin,Eliz,Elke,Ella,Elle,Ellen,Elles,Ellis,Elly,Elma,Elsa,Else,Illi,Illy,Ilsa,Ilse,Ilvy,Olga,Ulka,Ulla.

Spelling van de naam Ellis

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
L Liverpool
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
L Lima
I India
E Echo