Meisjesnaam: Eloise

Alles over de naam Eloise

De meisjesnaam Eloise staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 518 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 26 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Beroemde strijder, Gezond, Zon.

Herkomst en betekenis van de naam Eloise

Eloise is een Franse meisjesnaam. De oorsprong en betekenis van de naam variëren. De eerste verklaring is in de vorm van de naam Louise. Dan is de betekenis ‘beroemde krijger’. Hij kan ook zijn afgeleid van de Oudduitse naam Helewidis, die “gezond” of “breed” betekent.
In Nederland bestaat de naam in vele spellingsvarianten, zoals Eloïse , Éloïse , Éloise , Elöise , Eloisë , Eloíse , Eloīse, EloÏse. Afgeleide vormen zijn Eloisa en Elouise. In het Portugees is het Heloísa en is het momenteel een van de populairste meisjesnamen in Brazilië; Heloisa wordt gebruikt in het Tsjechisch, Duits en Slowaaks. De Italiaanse versie is Eloisa en de Spaanse versie is Eloísa. Bijnamen voor Eloise zijn Ellie, Lolly en Lola.
De bekendste in Nederland is natuurlijk Eloise Sophie Beatrix Laurence, gravin van Oranje-Nassau, vrouwe van Amsberg. Eloise was de oudste dochter van prins Constantijn der Nederlanden uit het huwelijk met Laurentien Brinkhorst. Eloise is vijfde in de lijn van troonopvolging in Nederland. In de media wordt zij vaak “Eloise van Oranje” genoemd.
Eloise is het titelpersonage van Eloise van Kay Thompson, over een meisje dat in het Plaza Hotel in New York woont.
Eloise steeg opnieuw naar de top van de populariteitsranglijst in 2009, waarschijnlijk dankzij het personage Eloise Hawking in de populaire tv-serie Lost. Eloise is de naam van het karakter gespeeld door Jennifer Aniston in Love Affair. Denise Richards noemde een van haar dochters Eloise.

Opbouw van de naam Eloise

De naam Eloise bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Eloïse is Frans. Andere namen die lijken op Eloise zijn Alisa,Alise,Alissa,Alyssa,Eleysa,Elisa,Elise,Elles,Ellis.

Spelling van de naam Eloise

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
O Oslo
I Italia
S Santiago
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
O Otto
I Izak
S Simon
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
O Oscar
I India
S Sierra
E Echo