Meisjesnaam: Esmée

Alles over de naam Esmée

De meisjesnaam Esmée staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 225 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 65 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Een helder groene edelsteen, Geacht, Geliefde.

Herkomst en betekenis van de naam Esmée

Esmée is een meisjesnaam afgeleid van Esmé. Deze meisjesnaam komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd in Engeland gebruikt. Het is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse “aestimatus”, dat kan worden vertaald als “geacht” of “geassocieerd”. De eerste persoon die deze naam in Engeland gebruikte was waarschijnlijk de 6e Signor Daubigny, later hertog van Lennox, Esme Stuart (1542-’83). Zijn moeder was een Franse vrouw.
Varianten van deze naam zijn ook Esme , Esmè , Esmê , Èsme en Esmay . De naam Esme is momenteel bijzonder populair in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Esme staat de laatste jaren ook in de top 100 van populairste meisjesnamen voor baby’s in Nederland.
De naam Esme, of Esme, werd bekend in het liedje “Dag Esme” van Akda en De Mannik.

Opbouw van de naam Esmée

De naam Esmée bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Esmée is Frans. Andere namen die lijken op Esmée zijn Asma,Asmaa,Esma,Esmay,Esmé,Esmir.

Spelling van de naam Esmée

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
S Santiago
M Madagaskar
E Edison
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
S Simon
M Maria
E Eduard
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
S Sierra
M Mike
E Echo
E Echo