Meisjesnaam: Fay

Alles over de naam Fay

De meisjesnaam Fay staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 107 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 144 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Fee, Geloof.

Herkomst en betekenis van de naam Fay

Fay is een meisjesnaam; de naam Fay is een Engelse meisjesnaam, een verkorte vorm van ‘fairy’, wat ‘fee’ betekent. Het Oud-Engelse faie, fei, betekent een plaats of persoon met magische krachten; Fay kan ook verwijzen naar Faith, in dat geval betekent het Geloof; Fay wordt ook gespeld als Faye en is, net als May/Mae en Ray/Rae, een populaire tweede naam in Engelssprekende landen. In Nederland wordt het steeds populairder als een leuke korte naam. In de VS geven ouders deze naam één op de tien keer aan hun zonen. Oorspronkelijk was Faye vooral een achternaam. Morgan le Fay was een machtige tovenares in de Arthuriaanse legende. Fay W. is vooral bekend van de Britse romanschrijver Fay Weldon en actrice Fay Wray (die beroemd werd door op de hand van King Kong te rijden in de film King Kong uit 1933). En in Nathaniel West’s The Day of the Locust, is er een personage genaamd Faye. Faye is het best bekend voor de actrice Dunaway. Als je denkt dat je dochter een acteur wordt, is Faye een goede keuze. Naast Faye Dunaway zijn andere beroemde actrices Faye Bainter, Faye Ray, Faye McKenzie, Faye Holden en Faye Masterson.

Opbouw van de naam Fay

De naam Fay bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Fay is Engels. Andere namen die lijken op Fay zijn Faya,Fayah,Faye,Fayèn,Fayenn,Fayenne,Fayette,Faylinn,Fee,Fem,Fie,Flo,Kay,May.

Spelling van de naam Fay

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
A Amsterdam
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
A Anna
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
A Alfa
Y Yankee