Meisjesnaam: Fleur

Alles over de naam Fleur

De meisjesnaam Fleur staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 35 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 351 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bloem, In Aanzien, Bekoorlijk, Bloeiend.

Herkomst en betekenis van de naam Fleur

Fleur is een meisjesnaam, een verkorte vorm van Florenti(n)us, Flora en Florimundus; Florentius is afgeleid van het Latijnse florens of florere, wat “welvarend, aantrekkelijk, gerespecteerd” betekent. Flora betekent hetzelfde, en Flora is de godin van de bloemen en de lente; Florimundus is een latinisering van de Germaanse naam Flobert, die “beroemd” of “stralend” zou betekenen. In het Latijn betekent Florimundus “gerespecteerd in de wereld”.
Varianten van de meisjesnaam zijn onder andere. Florche, Florina, Fleur, Flor, Flore, Flore, Florence, Florentine en Florianne. Varianten voor jongens zijn Florian (voornamelijk Duits, soms Nederlands) en Floris. Fleur blijft een populaire meisjesnaam.

Opbouw van de naam Fleur

De naam Fleur bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Fleur is Frans. Andere namen die lijken op Fleur zijn Floor,Flor,Flora,Flore.

Spelling van de naam Fleur

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
L Liverpool
E Edison
U Uppsala
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
L Lodewijk
E Eduard
U Utrecht
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
L Lima
E Echo
U Uniform
R Romeo