Meisjesnaam: Floor

Alles over de naam Floor

De meisjesnaam Floor staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 82 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 185 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bekoorlijk, In Aanzien, Bloeiend.

Herkomst en betekenis van de naam Floor

Floor is een vrolijke Nederlandse meisjesnaam; de naam Floor is de Nederlandse vorm van de naam Florentius (zie Florence) of Flora. De naam is erg populair en Belgische ouders vinden Floor zelfs leuker dan Nederlandse ouders. De cijfers zijn hoger voor Floortje met Nederlandse ouders dan met Belgische ouders. In absolute cijfers scoort Floor (ongeveer 9000) echter beter dan Floortje (ongeveer 3000). De naam Floor wordt soms ook aan jongens gegeven, hoewel dit minder gebruikelijk is. De bekendste zijn Floor Jansen (musicus), Floor van der Wal (cabaretier) en Floor de Goede (cartoonist). En zal je dochter een wiskundige worden? In de wiskunde is de vloer van een reëel getal x ⌊ x ⌋ het grootste gehele getal dat kleiner of gelijk is aan x {displaystyle x} x. Floor is ook een Amerikaanse band.

Opbouw van de naam Floor

De naam Floor bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Floor is Nederlands. Andere namen die lijken op Floor zijn Fleur,Floortje,Flor,Flora,Flore.

Spelling van de naam Floor

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
L Liverpool
O Oslo
O Oslo
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
L Lodewijk
O Otto
O Otto
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
L Lima
O Oscar
O Oscar
R Romeo