Meisjesnaam: Flore

Alles over de naam Flore

De meisjesnaam Flore staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 198 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 80 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bloeiend, Bloem, Bekoorlijk, In Aanzien.

Herkomst en betekenis van de naam Flore

Flore is een meisjesnaam; de naam Flore is een variant van Flora (Latijn) en Florence (Latijn), waarbij Flore “bloem” of “bloei” betekent. De naam Flore komt niet zo vaak voor, maar is bezig aan een inhaalslag en wordt steeds populairder bij ouders. De naam is erg populair bij ouders in Frankrijk, België en Nederland … Het wordt soms ook in Zwitserland en Duitsland gegeven. De Zwitserse actrice Floer Lovells en schrijfster Floer Hazme behoren tot de bekendste. In Nederland zijn volleybalster Flore Gravesteijn en fotografe Flore Zoé zeer bekend. In België zijn de pianiste Flore Levine Cousins en de badmintonspeler Flore Vandenhoek zeer bekend. Verder is Flore et Zéphire ook bekend als ballet.

Opbouw van de naam Flore

De naam Flore bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Flore is Latijn. Andere namen die lijken op Flore zijn Flor,Flora,Florence,Florie.

Spelling van de naam Flore

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
L Liverpool
O Oslo
R Roma
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
L Lodewijk
O Otto
R Rudolf
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
L Lima
O Oscar
R Romeo
E Echo