Meisjesnaam: Ize

Alles over de naam Ize

De meisjesnaam Ize staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 281 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 51 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Heeft Gezworen (van Isabelle), God Is Mijn Eed, IJzer (van Germaanse Ise), Zon (van Sac en Fox native Americans).

Herkomst en betekenis van de naam Ize

Ize is een mooie meisjesnaam; de naam Ize is in korte tijd erg populair geworden onder ouders en sluit natuurlijk perfect aan bij de trend van hippe en korte namen De naam Ize kan van meerdere namen worden afgeleid; Ize is afgeleid van Isa enz. . Het zou ook een verkorte vorm kunnen zijn van Isabella, een naam die “God is mijn onderpand” betekent. Ize zou ook een afgeleide kunnen zijn van de naam Elizabeth. Een andere theorie is dat het de vrouwelijke vorm is van de Germaanse naam Ise. Dit betekent “ijs” of “ijzer”. De naam Ize wordt ook gebruikt als een unisex naam bij de inheemse Amerikaanse Sac en Fox Nation. Het betekent ‘zon’. De naam is nog vrij uniek en komt eigenlijk alleen voor in Nederland, België, … Het wordt alleen gevonden in Brazilië Ook modeontwerper Kenneth Ize, bijvoorbeeld, gebruikt deze naam als achternaam.

Opbouw van de naam Ize

De naam Ize bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Ize is Nederlands. Andere namen die lijken op Ize zijn Iza,Izza,Izzy.

Spelling van de naam Ize

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
Z Zürich
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
Z Zaandam
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
Z Zulu
E Echo