Meisjesnaam: Jasmijn

Alles over de naam Jasmijn

De meisjesnaam Jasmijn staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 74 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 210 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Jasmijn (bloem).

Herkomst en betekenis van de naam Jasmijn

De bloemennaam Jasmine is een voornaam voor meisjes. De naam is afgeleid van het Arabische “yasamin” of Perzische “yasemin”, wat “jasmijnbloem” betekent. Jasmin (yasemin in Angelsaksische landen) is als achternaam ontstaan door het toneelstuk Hassan van James Elroy Flecker (1884-1915), die een tijd consul in Beiroet is geweest. Immigranten hebben ook het gebruik van deze naam in het VK bevorderd. Bovendien zijn bloemennamen altijd populair geweest in het Verenigd Koninkrijk. In middeleeuws Nederlands werd de vorm Jesminne (jasmijn) gebruikt als bijnaam voor Maria. Leuk weetje: In China is jasmijn een symbool van vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid. Jasmijn is ook een struik die is afgeleid van een liaan of struik die tot de olijffamilie behoort. Jasmijnbloemen gaan alleen ’s nachts open en worden gebruikt voor het maken van thee, siropen en etherische oliën. De naam is populair in Nederland en België.

Opbouw van de naam Jasmijn

De naam Jasmijn bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Jasmijn is Nederlands. Andere namen die lijken op Jasmijn zijn .

Spelling van de naam Jasmijn

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
S Santiago
M Madagaskar
I Italia
J Jérusalem
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
S Simon
M Maria
I Izak
J Jan
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
S Sierra
M Mike
I India
J Juliett
N November