Meisjesnaam: Jette

Alles over de naam Jette

De meisjesnaam Jette staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 369 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 38 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Gitzwarte edelsteen, Heerser in huis (van Henriette), Ster van de zee (van Mariette).

Herkomst en betekenis van de naam Jette

Jette is een mooie en steeds hippere meisjesnaam. De naam is populair bij ouders in Nederland, maar ook in Scandinavië en Duitsland. Aangezien de naam vaak door Deense ouders wordt gegeven, hebben wij er een Deense oorsprong aan gegeven: de naam Jette is afgeleid van Henk of Hendrik. Logisch, nietwaar, dat Jette hoogstwaarschijnlijk is afgeleid van de naam Henriette? En Henriette is afgeleid van Hendrik. En het betekent zoiets als ‘heerser over de tuin’; Jette is ook afgeleid van Mariette; Mariette is afgeleid van Maria, maar Maria heeft 160 verschillende betekenissen. Wij geven de voorkeur aan de betekenis “ster van de zee”. Tot slot is Jet in het Engels een soort edelsteen, die we in het Engels Git noemen (ja, inderdaad, daar komt Git black vandaan!). . Ook in Noorwegen, Denemarken en Zweden is Jette vaak een verkorte vorm van andere namen, zoals Henriette of Gjertine. De bekendste variant is Jet. De naam Jetta komt ook voor. Mensen met deze naam zijn ook bekend in Scandinavië. Jette Torp is bijvoorbeeld een beroemde Deense zangeres en Jette Fugelsnes Christensen is een Noors politica. In Nederland is Jette Carolijn van den Berg bekend. Jette van Vlerken is een bekende muziekschrijver; Jette van Vlerken is een bekende voetbalster; Jette ligt ook in de buurt van Brussel; Jette van Vlerken is een bekende voetbalster; Jette van Vlerken is een bekende voetbalster; en Jette van Vlerken is een bekende voetbalster.

Opbouw van de naam Jette

De naam Jette bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Jette is Deens. Andere namen die lijken op Jette zijn Jetta,Mette.

Spelling van de naam Jette

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
E Edison
T Tripoli
T Tripoli
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
E Eduard
T Teunis
T Teunis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
E Echo
T Tango
T Tango
E Echo