Meisjesnaam: Jolie

Alles over de naam Jolie

De meisjesnaam Jolie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 97 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 152 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Mooi, Knap, Leuk.

Herkomst en betekenis van de naam Jolie

Jolie is een mooie meisjesnaam :-).De naam Jolie is een meisjesnaam en betekent “mooi”.Jolie wordt nu niet alleen gezien vanwege de letterlijke betekenis van schoonheid, maar ook als meisjesnaam via Angelina, wat oorspronkelijk Jolie’s tweede naam was. Jolie wordt nu ook gezien als meisjesnaam via Angelina, wat oorspronkelijk Jolie’s tweede naam was.
Hoewel Jolie Frans is, wordt ze in Frankrijk zelden als naam gebruikt. In de VS wordt de naam vaak door de ouders gegeven. In de VS kwam het in de jaren 1970 kortstondig in de Top 1000 terecht en keerde in 2000 terug nadat Angela Jolie in 1999 een Oscar won voor Girl, Interrupted.
In Nederland is de naam de laatste tien jaar erg populair geworden bij ouders. De volgende spellingvarianten bestaan ook in Nederland (waar): Jolíe , Jólie , Jolié , Jolìe , Joliè
De naam Joely is niet verwant en wordt anders uitgesproken, net als de actrices Joely Richardson en Joely Fisher. Picasso’s iconische schilderij Ma Jolie is een goede associatie; Jolie Gabor is de naam van ZsaZsa Gabor’s moeder.
In Nederland kennen we de naam ook als achternaam. Ruud Jolie is een bekend rockgitarist; Jolie Holland is een Amerikaans muzikant; Cuvée Jolie Môme is een lekker Belgisch witbier; en Cuvée Jolie Môme is een Belgisch bier.

Opbouw van de naam Jolie

De naam Jolie bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Jolie is Frans. Andere namen die lijken op Jolie zijn Jalou,Jelka,Jill,Jolien,Jolijn,Jula,Jule,Jules,Julia,Julie,Julin,Julot.

Spelling van de naam Jolie

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
O Oslo
L Liverpool
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
O Otto
L Lodewijk
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
O Oscar
L Lima
I India
E Echo