Meisjesnaam: Josephine

Alles over de naam Josephine

De meisjesnaam Josephine staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 179 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 90 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God voege toe, God geve vermeerdering, God voorziet en maakt beter.

Herkomst en betekenis van de naam Josephine

Josephine is een vrouwelijke variant van Joseph. Joseph is een veel voorkomende mannennaam afgeleid van het Hebreeuwse Jozef (יוֹף). De vorm Josef wordt vooral gebruikt in het Engels, Frans en enkele Duitstalige landen (anders dan ‘Josef’, wat hetzelfde is als NL). Deze spelling komt ook als variant voor in Scandinavische landen. In het Portugees en Spaans wordt het gespeld als “José”. In het Arabisch, met inbegrip van de Koran, wordt het gespeld als “يوسف Yūsuf”. In het Perzisch, ‘Yūsuf’.
Met name in het moderne Israël waren de naam Yossi of Yossef, en in Italië de naam Giuseppe, de meest voorkomende mannennamen in de 20e eeuw. In de eerste eeuw na Christus was Yosef de op één na populairste mannennaam voor Joden in Palestina. Er zijn ook veel variaties van de vrouwelijke vorm. Enkele hiervan zijn: Josipa, Jozefina (Kroatisch) Josefína (Tsjechisch) Josefine (Deens) Josefien, Josephine, Jozefien/Josefien (Nederlands) Josefiina (Fins) Josée, Josèphe, Fifi, Joséphine, Josette, Josiane (Frans) Jozefa (Hongarije) Giuseppa.Com (Nederland) Josée, Josefine, Josefien/Josefien ( Nederlands) Jozefine (Denemarken) Josefien, Josephine, Jozefien/Josefien (Nederland) Giuseppina, Giusi, Giusy, Pina (Italiaans) Josefine (Noors) Józefa, Józefina ( (Pools) Josefa, Josefina (Portugees) Jozefína (Slowaaks) Jožefa (Sloveens) Josefa, Josefina, Pepita (Spaans) Josefin, Josefina, Josefine (Zweeds).

In Genesis was Jozef de elfde zoon van Jakob en de oudste zoon van Rachel, in het Hebreeuws bekend als Jozef ben Jakob. In het Nieuwe Testament is hij het meest bekend als Jozef, de echtgenoot van Maria, de moeder van Jezus, en Jozef van Arimathea, Jezus’ geheime discipel die het graf leverde waarin Jezus werd begraven.

Opbouw van de naam Josephine

De naam Josephine bestaat uit 9 letters. De oorsprong van Josephine is Frans. Andere namen die lijken op Josephine zijn Josephina.

Spelling van de naam Josephine

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
O Oslo
S Santiago
E Edison
P Paris
H Havanna
I Italia
N New York
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
O Otto
S Simon
E Eduard
P Pieter
H Hendrik
I Izak
N Nico
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
O Oscar
S Sierra
E Echo
P Papa
H Hotel
I India
N November
E Echo