Meisjesnaam: Kate

Alles over de naam Kate

De meisjesnaam Kate staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 97 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 152 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Gezegend, Puur, Heilige.

Herkomst en betekenis van de naam Kate

Kate is een mooie, korte meisjesnaam. Het is een zeer populaire naam in Engelssprekende landen. En de naam Kate is de laatste tien jaar ook steeds populairder geworden bij Nederlandse en Belgische ouders. De naam Kate is een Engelse meisjesnaam en betekent “zuiver”.
Kate, bekend als Catherine Middleton, wordt, net als Cathy in de jaren 1950 en 1960, veel gebruikt als bijnaam voor Catherine of Kaitlyn, en als klassieke en krachtige vrijgezellennaam. Kate heeft een onafhankelijk, slim en energiek imago, dat doet denken aan Kate Hepburn, heldin uit Lullaby of the Whale en Kiss Me Kate, en de hedendaagse Kate Winslet, Kate Hudson, Kate Moss, Kate Spade en Kate Beckinsale Dat ben ik. Cate Blanchett heeft geholpen de spelling van deze naam in de mode te brengen. Er is nog geen Nederlandse beroemdheid met deze naam gevonden. Dus wenden we ons tot Maaike Breijman, een zangeres die op het podium een zeer goede Kate Bush speelt in The Dutch Kate Bush show. Kate is een zeer populaire naam als personage in boeken, films en series. Kate Minola is bijvoorbeeld de hoofdpersoon in Shakespeares The Jarhead; Kate Austin is een personage in de serie Lost; en Kate Randall komt voor in Pretty Little Liars. Er is ook een musical met deze naam, Kiss Me Kate.

Opbouw van de naam Kate

De naam Kate bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kate is Keltisch. Andere namen die lijken op Kate zijn Kaat,Katie,Kato,Kit.

Spelling van de naam Kate

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
A Amsterdam
T Tripoli
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
A Anna
T Teunis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
A Alfa
T Tango
E Echo