Meisjesnaam: Keet

Alles over de naam Keet

De meisjesnaam Keet staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 294 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 48 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Gezegend, Puur, Heilige, Zuiver (van Griekse katharos).

Herkomst en betekenis van de naam Keet

Keet is een populaire, korte Nederlandse meisjesnaam.Keet is de Nederlandse versie van de Engelse naam Kate. De naam Kate is een Engelse meisjesnaam die ‘zuiver’ betekent; Kate is afgeleid van de klassieke naam Catharina. En Catharina is een meisjesnaam van onzekere oorsprong. Waarschijnlijk is het verwant met het Griekse woord “katharos”, dat “zuiver, rein, reinheid” betekent.
Kate staat nu erg in de belangstelling door Catherine Middleton. Kate heeft een onafhankelijk, slim en energiek imago, dat doet denken aan Kate Hepburn, de heldin uit Lullaby of the Whale en Kiss Me Kate, en de huidige Kate Winslet, Kate Hudson, Kate Moss, Kate Spade en Kate Beckinsale. Dat ben ik. Cate Blanchett hielp de spelling van de naam in de mode te brengen. Toen bedachten haar Nederlandse ouders de naam Keet… Eigenlijk werd deze naam bijna nooit gegeven, maar sinds 2010 is het aantal ouders dat voor deze schattige naam kiest snel toegenomen. En deze naam wordt eigenlijk alleen in Nederland gegeven, 100 jaar geleden gaven mensen hun dochters vaak de naam Keetje. In het laatste decennium is het aantal meisjes met deze naam weer toegenomen. Keet als jongensnaam komt sporadisch voor in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld. Keet Davis is, zoals de naam al aangeeft, een beroemd mannelijk acteur; Keet Oldenbeuving is de naam van een Nederlandse skateboarder. Yvonne Koldemeyer, wiens alter ego Keet! en speelde in Telekids voor vele jaren als

Opbouw van de naam Keet

De naam Keet bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Keet is Nederlands. Andere namen die lijken op Keet zijn Kaat,Kate,Kato,Kit.

Spelling van de naam Keet

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
E Edison
E Edison
T Tripoli

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
E Eduard
E Eduard
T Teunis

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
E Echo
E Echo
T Tango