Meisjesnaam: Kenza

Alles over de naam Kenza

De meisjesnaam Kenza staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 399 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Schat (Arabisch) Intelligent, Wijs, Filosoof (Perzisch), Eerlijk (Schots).

Herkomst en betekenis van de naam Kenza

Kenza is een mooie en trendy meisjesnaam.De betekenis van de naam Kenza varieert tussen talen, landen en culturen, soms met dezelfde betekenis en soms met verschillende betekenissen. Ten eerste is de naam Kenza een Arabische naam. Kenza (كنزة ) is een indirecte Quranische naam voor meisjes, die “schat” betekent. De naam is afgeleid van de wortel K-N-Z, die zeven maal in de Koran voorkomt. Kenza is ook een Perzische naam voor een meisje en betekent “intelligent”, “wijs” of “filosoof”. Zowel Koranische als Perzische betekenissen zijn aanvaardbaar. Kenza is een variant van Kanza en heeft precies dezelfde betekenis en uitspraak (zie hieronder voor de gedetailleerde betekenis); ofwel Kenza ofwel Kanza is correct en aanvaardbaar. De naam is populair bij ouders in Marokko, Algerije en Tunesië. In Europa is de naam gebruikelijk in Frankrijk, België en Nederland.
Kenza als meisjesnaam heeft ook een Schotse oorsprong; de betekenis van Kenza is “schone”. De Schotse naam is verwant aan de naam Kenzie.
Kenza past misschien perfect bij moderne namen als McKenzie, Kinsey en Kendra, maar heeft diepe wortels, want er was al een Marokkaanse koningin die Kenza heette in de 8e eeuw Kenza is aantrekkelijk, eenvoudig, ongewoon en ongebruikelijke naam – Kenza Farah (zangeres) en Kenza Zouiten (sociale beroemdheid) zijn bekende voorbeelden.

Opbouw van de naam Kenza

De naam Kenza bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Kenza is Arabisch. Andere namen die lijken op Kenza zijn .

Spelling van de naam Kenza

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
E Edison
N New York
Z Zürich
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
E Eduard
N Nico
Z Zaandam
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
E Echo
N November
Z Zulu
A Alfa