Meisjesnaam: Laura

Alles over de naam Laura

De meisjesnaam Laura staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 90 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 165 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Gelauwerde, Uit Laurentum.

Herkomst en betekenis van de naam Laura

Laura is een meisjesnaam afgeleid van de taal Latijn. Het betekent laurierblad, eer, roem en ziel. Laurieren waren in de Grieks-Romeinse tijd een symbool van overwinning, eer en prestige. Het vertegenwoordigt de belichaming van overwinning en kracht. De naam Daphne, afgeleid uit het oud-Grieks, heeft dezelfde betekenis. Laura …… Een vroege koosnaam voor Laurel en Lauren. Laura is al meer dan 100 jaar een zeer populaire naam, met een piek in 1997 toen hij door de ouders werd gekozen als de naam van bijna 1.200 kinderen. Ter vergelijking: Emma is momenteel de populairste naam, met ongeveer 800 gegeven namen per jaar. Laura’s populariteit is niet alleen beperkt tot België en Nederland. Ook in landen als Oostenrijk, België, Kroatië, Denemarken, Estland, Groenland, Luxemburg, Spanje en Zwitserland staat het vaak in de top tien. Er zijn ook verschillende films, boeken en liedjes met de titel ‘Laura’, waaronder het liedje ‘Laura’ van Jan Smit. Verder verschijnt Laura als een eiland, stad of dorp in verschillende landen… …Laura Ponitcorvo is een bekend figuur.

Opbouw van de naam Laura

De naam Laura bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Laura is Latijn. Andere namen die lijken op Laura zijn Lara,Laure,Lauren,Laurie,Liara,Liora,Lore,Maura,Saura.

Spelling van de naam Laura

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
A Amsterdam
U Uppsala
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
A Anna
U Utrecht
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
A Alfa
U Uniform
R Romeo
A Alfa