Meisjesnaam: Lauren

Alles over de naam Lauren

De meisjesnaam Lauren staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 20 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 458 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Gelauwerde, Uit Laurentum.

Herkomst en betekenis van de naam Lauren

Lauren is een populaire meisjesnaam; Lauren is een verengelsing van Laurentius, waarschijnlijk uiteindelijk afgeleid van het Frans; Laurentius is een Latijnse naam die “uit Laurentum” betekent. Het is een stad in de regio Latium in Midden-Italië. Lauren is dus een naam die “laureaat” en “uit Laurentum (Italië)” betekent.
De naam kan ook in verband worden gebracht met “laurier”. Dus zou het ‘laurier dichter’ betekenen. Laureaat betekent dat een lauwerkrans als geschenk wordt gegeven. In de oudheid kreeg de overwinnaar deze krans om zijn succes te vieren; de naam Lauren komt veel voor in de Verenigde Staten. De laatste jaren worden in Nederland echter bijna evenveel meisjes Lauren genoemd als in de V.S. Lauren (en Laurentius) kent vele varianten, waaronder Lara, Laura, Laureen, Laurene, Laurine, Laurynn, Loreen, Loreene, Loren, Lorén, Lorene, Lorenzaen zijn welbekend.

Opbouw van de naam Lauren

De naam Lauren bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Lauren is Engels. Andere namen die lijken op Lauren zijn Lorèn,Loren,Lorena.

Spelling van de naam Lauren

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
A Amsterdam
U Uppsala
R Roma
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
A Anna
U Utrecht
R Rudolf
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
A Alfa
U Uniform
R Romeo
E Echo
N November