Meisjesnaam: Lilou

Alles over de naam Lilou

De meisjesnaam Lilou staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 421 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 33 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lelie, Gewijd aan God.

Herkomst en betekenis van de naam Lilou

Lilou is een mooie meisjesnaam, Lilou is een Franse meisjesnaam die ‘lelie’ betekent, net als de naam Lily, die lijkt op een mengeling van Lily en Milou – een naam die niet helemaal klopt, aangezien Lilou een Franse naam is. In Frankrijk is het echter al lang bekend onder die naam, en Lilou is een charmante import, zelden gehoord in Nederland. Occitaans is een taal van de Provence in Zuid-Frankrijk, waar het achtervoegsel “ou” een koosnaam aanduidt, Lilou een samentrekking is van Liliane, en Liliana en Liliano de Occitaanse equivalenten zijn. Een populaire naam in Frankrijk en België, die populair werd door het succes van de film The Fifth Element uit 1997. Een van de hoofdpersonen in die film heet Leeloo. De naam Lilou wordt steeds populairder in België en Nederland. Bekende namen zijn Lilou Mase (schrijver en tv-persoonlijkheid) en Lilou James Lang (dochter van Johnny Lang).

Opbouw van de naam Lilou

De naam Lilou bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Lilou is Frans. Andere namen die lijken op Lilou zijn Filou,Lalla,Lela,Lila,Lilly,Lily,Lola,Loļs,Milou.

Spelling van de naam Lilou

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
L Liverpool
O Oslo
U Uppsala

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
L Lodewijk
O Otto
U Utrecht

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
L Lima
O Oscar
U Uniform