Meisjesnaam: Lisa

Alles over de naam Lisa

De meisjesnaam Lisa staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 63 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 217 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Mijn Eed, God Heeft Gezworen, God Is Degene Bij Wie Ik Zweer.

Herkomst en betekenis van de naam Lisa

Lisa is een meisjesnaam, een verkorte vorm van het Hebreeuwse Elisabeth. De naam Elisabeth komt uit het Hebreeuws en betekent letterlijk “mijn God zweert”, “ik aanbid God” of “ik ben aan God verbonden”. In het Hebreeuws klinkt deze naam als Elisheva.
Andere varianten van de naam zijn te vinden in West-Europa, zoals Isabella (Isabella, Isabelle). Deze namen werden beschouwd als koninklijke namen en kwamen veel voor in de hoge kringen; Eliza, Lisa, Louise en Veta zijn verkorte vormen van Elizabeth en zijn soortgelijke namen in verschillende talen. De naam Elizabeth is wijdverspreid over de hele wereld, met variaties in Azië, bijvoorbeeld, naast die welke in Europa zelfstandige namen zijn geworden.

Opbouw van de naam Lisa

De naam Lisa bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Lisa is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Lisa zijn Lis,Lisanne,Lise,Nisa.

Spelling van de naam Lisa

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
S Santiago
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
S Simon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
S Sierra
A Alfa