Meisjesnaam: Lizzy

Alles over de naam Lizzy

De meisjesnaam Lizzy staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 67 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 215 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Heeft Gezworen, God Is Mijn Eed, God Is Degene Bij Wie Ik Zweer.

Herkomst en betekenis van de naam Lizzy

Lizzy is een korte, hippe meisjesnaam. De naam Lizzy is afgeleid van de naam Elizabeth, van Elisheva, wat Gods eed of God is tevreden betekent (van Hebreeuws ‘el/אֵ’ = God + ‘shéva’/ֶׁ = eed. Lizzy kan ook worden gezien als een samentrekking van Bethia (dochter van God, aanbidder) en Bethanië, een nieuwtestamentisch dorp in de buurt van Jeruzalem; de naam Elizabeth kent ook een aantal varianten, waaronder Elize, Eliza, Elly, Ellie en Ella, Else en Elsa, Els en Elske, en vele varianten van de naam, waaronder varianten van het eerste deel, zoals Lies, Lieske, Lise, Liz of Isa, en varianten van het laatste deel. In Nederland is er ook een spellingsvariant Lizzie en verkorte vormen Liz en Izzy. Het wordt ook vaak gecombineerd met andere namen, zoals Lizzy Belle of Lizzy Roos. Deze naam is de laatste jaren in Nederland en België sterk in populariteit toegenomen en staat zelfs steevast in de top 100 van meisjesnamen. In Nederland en België verkiezen ouders eerder Lizzy dan Lizzie. Bekende namen zijn Lizzy Caplan (actrice) en Lizzy Hoffe (socialite celebrity). Lizzy Gardiner is een bekende kostuumontwerpster uit Hollywood. In Nederland is Lizzy Ansingh (kunstenares) bekend om het dragen van

Opbouw van de naam Lizzy

De naam Lizzy bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Lizzy is Engels. Andere namen die lijken op Lizzy zijn Liza,Lize,Lizz,Lizzie.

Spelling van de naam Lizzy

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
Z Zürich
Z Zürich
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
Z Zaandam
Z Zaandam
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
Z Zulu
Z Zulu
Y Yankee