Meisjesnaam: Lotte

Alles over de naam Lotte

De meisjesnaam Lotte staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 13 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 517 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vrije man (niet van adel).

Herkomst en betekenis van de naam Lotte

Lotte is een populaire meisjesnaam. De naam is een afkorting van de voornaam Charlotte. De naam Charlotte is afgeleid van Charles of Karel, wat een vrij mens betekent. Lotte is ook een verkorte vorm van Lieselotte; Lieselotte is een Duitse meisjesnaam; andere verkorte vormen van Lieselotte zijn Lies en Lilo.
Lotte is erg populair bij Belgische ouders. Het is minstens drie keer zo populair als in Nederland. De naam is ook populair in Scandinavië en Duitsland. De naam Lotte wordt in Nederland pas sinds het midden van de jaren zeventig regelmatig gegeven en is sinds ongeveer 1990 een van de meest gekozen meisjesnamen. Afgeleide namen zijn Lot, Lottie en Lotje. Bekende namen in Nederland zijn Lotte van Beek (schaatsster), Lotte van Hoog (wielrenster) en Lotte van Beek (actrice).

Opbouw van de naam Lotte

De naam Lotte bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Lotte is Duits. Andere namen die lijken op Lotte zijn Lott,Lotta.

Spelling van de naam Lotte

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
O Oslo
T Tripoli
T Tripoli
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
O Otto
T Teunis
T Teunis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
O Oscar
T Tango
T Tango
E Echo