Meisjesnaam: Loua

Alles over de naam Loua

De meisjesnaam Loua staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 84 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 178 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Loua is een meisjesnaam die alleen in Nederland wordt gebruikt. Het zou afgeleid kunnen zijn van Lua. Lua is oorspronkelijk een Portugese naam en betekent maan.De meisjesnaam Loua wordt eigenlijk pas vanaf 2019 in Nederland gebruikt. Hoewel Loua en relatief zeldzame naam is in Nederland, is hij de laatste paar jaar opvallend sterk gegroeid in populariteit. De naam komt nu al meer dan 100 keer voor. En dat is best veel voor een nieuwe naam!.

Herkomst en betekenis van de naam Loua

Loua is een betrekkelijk nieuwe meisjesnaam, die waarschijnlijk is afgeleid van de Portugese naam Lua, die “maan” betekent. De naam komt het meest voor in Nederland, maar is ook gesignaleerd in Frankrijk, Duitsland en Canada. Er zijn ook andere namen gevonden, zoals Louá en Louah. Blogger en ondernemer Kae Sutherland noemde haar dochter Loua. Het komt ook regelmatig voor als achternaam in Afrika (bijv. Ivoorkust, Guinee). Beroemd is Bobby Loua, dochter van zangeres Nathalie.

Opbouw van de naam Loua

De naam Loua bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Loua is Portugees. Andere namen die lijken op Loua zijn Laïs,Lana,Lara,Lea,Leah,Leia,Lela,Lena,Leni,Lexi,Lia,Lian,Lien,Lila,Lily,Lina,Linn,Lio,Lis,Lisa,Lise,Liv,Liva,Livi,Liya,Liz,Liza,Lize,Lizz,Loa,Loes,Loïs,Loki,Lola,Loļs,Lore,Lot,Lott,Lou,Louen,Lous,Lova,Lua,Luca,Luce,Lucy,Luèn,Lumi,Luna,Lune,Luus,Luuz,Lux,Luz,Lyna,Lynn,Lyo.

Spelling van de naam Loua

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
O Oslo
U Uppsala
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
O Otto
U Utrecht
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
O Oscar
U Uniform
A Alfa