Meisjesnaam: Meike

Alles over de naam Meike

De meisjesnaam Meike staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 410 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 34 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Ster van de zee, Schoonheid.

Herkomst en betekenis van de naam Meike

Meike is een mooie Nederlandse meisjesnaam. De naam Meike is afgeleid van het Duitse Maike, Maike wordt beschouwd als de Nederduitse, Friese en Nederlandse variant van de bijbelse naam Maria, terwijl Maria de Latijnse variant is van de naam Mirjam, die van Hebreeuwse en Egyptische oorsprong is. Myke is een ‘geliefde’ (van Egyptisch ‘mry’), ‘bittere zee’, ‘druppel van de zee’ (Hebreeuws ‘mar/מַר’ = druppel, ‘mán_מָר’ = bittere smaak + ‘ים’ = zee) en ‘zeester’ (Hebreeuws ‘מאור /maor” = ster/licht) betekent ook “ster”. Daarnaast betekent meike ook ‘edel’ (Hebreeuws ‘róm/רוֹ’ = hoogte), ‘rebel’ (Hebreeuws ‘meli/מְרִי’) en ‘kind-zijn’; Meike de Jong (presentatrice), Meike Lubbers (advocaat), onder anderen, zijn welbekend.

Opbouw van de naam Meike

De naam Meike bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Meike is Nederlands. Andere namen die lijken op Meike zijn Mieke,Miki,Mikki,Minke,Mischa.

Spelling van de naam Meike

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
E Edison
I Italia
K Kilogramme
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
E Eduard
I Izak
K Karel
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
E Echo
I India
K Kilo
E Echo