Meisjesnaam: Milou

Alles over de naam Milou

De meisjesnaam Milou staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 8 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 579 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zacht, Vriendelijk, Ster van de zee, Beroemde strijder..

Herkomst en betekenis van de naam Milou

Milou is een populaire meisjesnaam. Milou en haar tweelingzus Malou, samentrekkingen van Marie, Maria, Lou en Louise, zijn schattige namen die populair zijn in Europa. Milou is een samentrekking van Marie Louise, want Malou is waarschijnlijk gemakkelijker uit te spreken voor Engelstaligen. En op haar beurt is het een afgeleide combinatie van Maria (Marie) en Louise (Louise).Marie is in Nederland een standaard meisjesnaam. De naam Marie is afgeleid van Maria. Maria is ook afgeleid van het Hebreeuwse Miriam, de naam van de zuster van Mozes en Aäron (Numeri 26, 59). Er zijn meer dan 60 verklaringen voor de namen Maria en Marie, hetgeen erop wijst dat de betekenis van de namen hoogst onzeker is. Het is waarschijnlijk een oud-Egyptische naam, afgeleid van het naamelement mry of mr, dat “geliefde” betekent. Louise is een Franse meisjesnaam, de vrouwelijke vorm van Louis, wat een beroemde strijder betekent; de naam Milou kan ook afgeleid zijn van het Latijnse aemilius, wat “zachtmoedig” betekent. Terwijl veel namen ongeveer een decennium in de mode zijn, staat Milou al sinds het midden van de jaren tachtig in de Nederlandse top 100. Ook is Milou in Nederland en België een specifieke meisjesnaam, terwijl het in Scandinavische landen als Zweden en Denemarken in 1/3 van de gevallen een jongensnaam is. In Frankrijk is het ook een jongensnaam. De naam Milou is echter waarschijnlijk in geen enkel ander land zo populair bij de ouders als in Nederland. Milou is de Franse naam van Sneeuwwitje, de hond in Kuifje.

Opbouw van de naam Milou

De naam Milou bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Milou is Frans. Andere namen die lijken op Milou zijn Filou,Lilou,Malak,Malin,Maloe,Malou,Malti,Melek,Mila,Miley,Milly,Myla.

Spelling van de naam Milou

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
I Italia
L Liverpool
O Oslo
U Uppsala

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
I Izak
L Lodewijk
O Otto
U Utrecht

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
I India
L Lima
O Oscar
U Uniform