Meisjesnaam: Naya

Alles over de naam Naya

De meisjesnaam Naya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 482 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 28 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vernieuwing, Vers.

Herkomst en betekenis van de naam Naya

Naya is een meisjesnaam. Een Arabische meisjesnaam, die waarschijnlijk “nieuw” betekent, het is een verkorte vorm van Anaya, Aniya, een variatie van Nadia. De naam en het woord worden echter in verschillende culturen gebruikt, dus het zou veel meer kunnen betekenen. In elk geval is de naam Naya in de eerste plaats een vrouwelijke naam van Indische oorsprong, die “vernieuwing, fris” betekent.
In andere talen betekent naya: Peruviaans: ik, Koreaans: ik, Urdu: rauw, Aboriginal: moeder.
De naam Naya betekent ook “jong zusje”. Naya is een Afrikaans woord dat ‘einde’ betekent.
De naam komt het meest voor in Frankrijk, gevolgd door de Verenigde Staten. In Nederland noemen elk jaar zo’n 20 ouders hun kind ‘Naya’.

Opbouw van de naam Naya

De naam Naya bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Naya is Arabisch. Andere namen die lijken op Naya zijn Faya,Jaya,Kaya,Maya,Nada,Nala,Nayla,Nea,Neha,Nela,Nele,Nell,Nena,Neva,Nika,Niki,Nila,Nina,Nine,Nio,Nisa,Niya,Noa,Noah,Noam,Noë,Noé,Noël,Noï,Nola,Nomi,Nona,Noor,Nora,Nore,Nori,Nour,Nova,Nové,Novi,Nowi,Noy,Nuha,Nura,Nyo,Raya,Zaya.

Spelling van de naam Naya

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
A Amsterdam
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
A Anna
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
A Alfa
Y Yankee
A Alfa