Meisjesnaam: Nena

Alles over de naam Nena

De meisjesnaam Nena staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 518 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 26 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Klein meisje, Dapper.

Herkomst en betekenis van de naam Nena

Nena is een vrolijke, mooie en veelzijdige naam; Nena komt voor als voornaam, bijnaam en ook als familienaam, en betekent veelzijdig; de betekenis van de naam Nena verschilt van taal tot taal, van land tot land en van cultuur, soms met dezelfde betekenis, soms met verschillende betekenissen In sommige gevallen heeft het dezelfde betekenis en in andere gevallen heeft het verschillende betekenissen. Dit komt vooral omdat Nena vaak een verkorte vorm van een andere naam of een bijnaam is. Het is bijvoorbeeld een bijnaam voor iemand met de volledige naam Magdalena. Er wordt ook gezegd dat het een andere vorm van Nina is, aangezien het een Spaanse vrouwelijke naam is en een verkorte vorm van Antonina of Giannina. Het is ook de voornaam van Afro-Aziatische vrouwen die in heel Afrika wordt gebruikt, en een verkorte vorm van Nevenka, een Zuid-Slavische vrouwelijke vorm van Nevena, gebruikt als voornaam in Slovenië en als bijnaam in andere Zuid-Slavische landen. Bestaande naamvarianten zijn Nyna, Nenna, Neneh, Neina, Neenah en Neena. In de Azteekse mythologie is Neena de naam van een van de eerste twee: Nata en Neena. En Neena is ook de naam van een oud supercontinent, toen Europa en Amerika nog aan elkaar vastgeplakt zaten. …… In Nederland (en Duitsland) is de naam vooral bekend geworden door de hit ’99 Luftbaron’ van popzangeres Nena.

Opbouw van de naam Nena

De naam Nena bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Nena is Spaans. Andere namen die lijken op Nena zijn Lena,Nina,Nine,Nona,Sena.

Spelling van de naam Nena

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
E Edison
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
E Eduard
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
E Echo
N November
A Alfa