Meisjesnaam: Nina

Alles over de naam Nina

De meisjesnaam Nina staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 19 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 459 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Dapper, Meisje.

Herkomst en betekenis van de naam Nina

Nina is een mooie meisjesnaam. De naam Nina is een vorm geweven uit kinderwoorden van de naam die in verschillende talen voorkomen. Het is bijvoorbeeld de Franse vorm van Anna, na Nanine, Ninette en Ninon. Het kan ook een verkorte vorm van Antonina zijn. In het Zweeds, bijvoorbeeld, Karoline. In het Italiaans van de meest verschillende namen, met name Annina en Giovannina (Johanna). In het Russisch is het een verkorte vorm van Aninka, een vleesvorm van Anna. Er zijn verschillende schrijfwijzen, afhankelijk van de herkomst van de naam: Nína is een IJslandse naam die in IJsland wordt gebruikt. Nína is een Sami-naam die gebruikt wordt in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden, Noord-Finland en Moermansk. Er zijn echter verschillende varianten in Nederland: Niña , Nína , Nīna , Nîna , Ņ, Ñina. Het woord Niña heeft overigens betekenis in zoveel talen. Het is ook verwant met het Spaanse woord niña, dat vertaald kan worden als “klein meisje” en dat betekenis heeft in verschillende andere talen. God is barmhartig, God heeft genade geschonken’ in het Hebreeuws, ‘lieflijk’ in het Perzisch, ‘mooi’ in het Hindi, ‘moeder’ in het Swahili, ‘sterk’ in het Native American, ‘parel’ in het Hebreeuws, ‘engel’ in het Spaans, ‘vriend’ in het Arabisch en ‘bloem’ in het Grieks.

Opbouw van de naam Nina

De naam Nina bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Nina is Frans. Andere namen die lijken op Nina zijn Dina,Gina,Lina,Mina,Nena,Nine,Nona,Tina,Vina.

Spelling van de naam Nina

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
I Italia
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
I Izak
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
I India
N November
A Alfa