Meisjesnaam: Ninthe

Alles over de naam Ninthe

De meisjesnaam Ninthe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 316 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 45 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Dapper, Meisje, Lieflijk, Rein, Schoon.

Herkomst en betekenis van de naam Ninthe

Ninte is een mooie en vrij unieke meisjesnaam. Het is vrij uniek omdat de naam Ninte eigenlijk alleen in Nederland en België bestaat. Ninte verscheen voor het eerst in de jaren ’90. De oorsprong, of betekenis, van de naam is moeilijk te achterhalen. De ouders zouden het hebben afgeleid van de meisjesnaam ‘Nina’. Als dat zo is, betekent het ‘aardig, getalenteerd, onvervangbaar’. De naam zou ook verband kunnen houden met Nienki. In dat geval zou de betekenis zijn “zuiver, schoon, rein”. Namen die hierop lijken zijn Jinthe, Minthe en Yinthe. Het is ook moeilijk om verklaringen en betekenissen voor deze namen te vinden. Veel ouders verkiezen echter Jinthe boven Ninthe. En dat maakt Ninthe vrij uniek, maar we hebben wel een beroemd persoon met die naam kunnen vinden. Ninte Keymanage. Ninte werd bij het grote publiek bekend door de single ‘Zinruth’ in samenwerking met Lange Franz & Barth B. Toevallig of niet, de populariteit van de naam Ninte schoot omhoog in 2004, een jaar na deze hit: …… Dit is waarom.

Opbouw van de naam Ninthe

De naam Ninthe bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Ninthe is Nederlands. Andere namen die lijken op Ninthe zijn Jinthe,Minthe,Yinthe.

Spelling van de naam Ninthe

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
I Italia
N New York
T Tripoli
H Havanna
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
I Izak
N Nico
T Teunis
H Hendrik
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
I India
N November
T Tango
H Hotel
E Echo