Meisjesnaam: Noëlle

Alles over de naam Noëlle

De meisjesnaam Noëlle staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 122 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 133 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Geboortedag (van Jezus), Geboren Op 25 December.

Herkomst en betekenis van de naam Noëlle

Noëlle is een Franse meisjesnaam. Deze naam wordt ook gebruikt als familienaam. Het is een vrouwelijke variant van de naam Noël. Het is afgeleid van het Franse woord Noël, dat Kerstmis betekent. De etymologie van Noël is een variant van “nael”, afgeleid van het Latijnse woord natalis, dat “geboorte” betekent. Varianten van de naam zijn Noella, Noèlla, Noélle, Noêl, Noel en Noëlla. Deze naam is nog steeds erg populair in Frankrijk. In Nederland geven steeds meer ouders hun dochters deze naam; Noëlle en Noëlla zijn bijna even populair; Noelle Beck is een beroemde actrice en Noelle Scaggs is een beroemde zangeres. In Frankrijk is de zangeres Noelle Cordier zeer bekend. In Nederland is Noelle van Lottum een tennisspeelster.

Opbouw van de naam Noëlle

De naam Noëlle bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Noėlle is Frans. Andere namen die lijken op Noëlle zijn Joėlle,Nayla,Nelle,Nelly,Noëlla.

Spelling van de naam Noëlle

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
E Edison
L Liverpool
L Liverpool
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
E Echo
L Lima
L Lima
E Echo