Meisjesnaam: Noor

Alles over de naam Noor

De meisjesnaam Noor staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 18 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 483 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Mijn Licht, Licht, Vlam, Medelijden, Eer,.

Herkomst en betekenis van de naam Noor

Noor is een mooie en populaire meisjesnaam; de betekenis van de naam Noor varieert tussen talen, landen en culturen, soms met dezelfde betekenis en soms met verschillende betekenissen. In Nederland is Noor volgens de Nederlandse Voornamen Bank een afgeleide van Noora, een naam die is afgeleid van Eleonora (God is mijn licht), Honora (eer, respect), etc. Denk ook aan namen als Noortje of Ellen. Ook de naam Noor (نُورٌ) vindt zijn oorsprong in de Arabische wereld. De naam is afgeleid van de Arabische wortel N-W-R > Nūr, wat “mijn vuur, licht, stralend, schitterend” betekent. An-Nur betekent “licht” in het Arabisch en staat in de 24e Soerah van de Koran; Nur is een directe naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt en is een van de 99 attributen van Allah (subhanahu wa ta’ala). In Arabische landen wordt de naam Nur ook aan jongens gegeven, bijvoorbeeld Nur Mohamed Hassanali, president van Trinidad.
Noor is de meest voorkomende naam die ouders wereldwijd… België en Nederland! De naam is ook populair in Engelssprekende landen zoals de VS en het VK. Bekende mensen zijn onder meer Noor de Groot (sociale beroemdheid) en Noor Holsboer (hockeyer). Internationaal is koningin Noor van Jordanië waarschijnlijk het meest bekend om haar naam.

Opbouw van de naam Noor

De naam Noor bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Noor is Nederlands. Andere namen die lijken op Noor zijn Noortje,Nora,Nore,Nori,Nour,Nura.

Spelling van de naam Noor

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
O Oslo
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
O Otto
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
O Oscar
R Romeo